hey , ini realfanta saya :) feel free to share ur
LiveTyping.com

Tuesday, November 29, 2011

my very first day as an employeeeeeeeeeeeeee :)


hello malaysia :P haha ... arini was a very special day in my life :) arini kan yaya mula keje kat dis 1 company .. not bad , yaya suka .. owhh be4 dat gmbr di ats adalah wktu raya :p saya cuma nak bgtau saya pki bju tu pegi keje tdi :P weeeeeeeeeeeee
so , yy suka sgt keje kat ctu , sbb ? sbb blm dpt lagi keje yg ssh :P hahahaaaa ! but i will do my best to learn everything from kak ani :) staff kat cna sume baik2 ! but d guy ....... abg amin je yg nak tego yaya . yg lain sume hmmmmmmmm bukn sombong tau ... but xlah selenga pon .. maybe dorg malu kot ! ke yy yg x manis muka ngan dorg ? tpi arini byk gak benda yy blaja .. kak aliya ajar cmne nak cash kan cek :) pegi jln2 sedut angin bahang perak ke office bos :) sonok ! opis bos x sama ngan company yg yaya stay now . so blm lgi bekenalan ngan bos .. ke dia yg x heran aku kan :P hahah ! x kesah lah , tpi if de rzeki insyaallah company tu akan serap yy terus keje ngan dorg :) so far yy suka ! pnglaman first day keje ?? sgt bombastik !!! thumbs up utk mereka2 yg sgt rajin senyum ngan yaya ! ok i'm very2 in love wif my new wonderful life ! bgn seawal 5.30 pgi sbb nak wat rmbut n make up ! gila x ?? yes it is crazy ... but berbaloi sbb bila yy msok je ofis tu  ,trs dpt keje . at least yy x semalang student lain yg msok2 keje pagi kene temenung smpi ttido tesenggok2 n rutin sama berlaku almost everyday mcm kakak saya :p oppsss !
tpi ibu ada pesan , pegi keje sanggul rambut so that xlah mengerbang je kan .. hmm so esok yy nak try wat snggul lak . so ibu xkn sket mata :p n yaya hope k.ani senang ati dgn kehadiran yaya dlm company tu :)
she's such a sweet gurl ! ramah dan sweet mcm popcorn caramel :) tpi saya kne trima hakikat dari awl yg x lama lgi dia nak benti dah ... hmm , ari pertama keje yy dah dpt mcm2 experienced !  mcm x bole nak kabut dgn crite je ! sbb sronok sgt ! walaupon lah yy blm lgi memonopoli sume task dlm department yy tuh :P aah x pndai lgi lah ! hmm , doakan yy sntiasa berfeeling cmni ok :) so bila yy snng hati sume org snng hati ! bos lgi snng hati ! 

mood : tido sambil tersenyum :) esok kerja lagi <3

slmat malam shumer !

LiVe LaUgH LoVe

Friday, November 25, 2011

bila saya confident giler pegi interview :P


ok2 tau ... korg msti tau ni tempat karok kan :p ok caption di atas xde kne mngena ngan tajuk entry yaya lah :P x sempt nak amek gmbr time interview aritu ... haha ! ni gmbr smlm mcm bese kuar karok ngan fmily yy :)
ok2 tpi citer tu bese je , ni yg luar biasa ... aritu yy g interview kat jis analysis company dekat manjung ... smngt ni ppgi dah bgn siap chantek2 :P kol10 gerak g mnjung ngan ibu n ayah ... then pendek kan citer dah smpi opis yy kol kakak tu bgtau dah smpi dia pon bukak pntu sbb pntu tu bkn men tolak jer , utk staff pon ade pass sndri means org len x bole msok lah ... so yy pon msok , ofis tu kecik je x lah besar cam yg sll yy tgk lam tv tu kan ... so msok blek akk yg intervw tu .. ada 2org nak intrview . alamak ni dah mcm lam subjek opis admin je ni .. aku dok sorg depn de 2 3 org intrvw ... ok but im still wat muka slamba sardin jer ... pastu dok lah jap , smnt dua mnt bru interview mula ...

kakak2 : <perkenalkan diri dorg> so bole yaya citer pasal diri yaya

saya : hmm bole :P nama saya nurul hidayah norazlan , study kt uitm , amek kos om ... hmmm , <pk kejap>   aaa tu jelah kot :) <wat muka toyer>

kakak2 : tu je ? alaaa bgtau lah pasal family ke adk brdik ke , apaa ke ...

saya : oo yg tu . yy umah kat titi gantung , dekat je dri cni<manjung> :) hmm ayah keje cikgu , ibu jaga babies . 5 beradik sume girls :) yaya puteri tengah :P

kakak2 : owh dats great :) so yy knape nak keje cni ? 


saya : hmmm sbb yy mmg nak keje , then sir rekemen dis company tu yy accept . lgipon dri zaman purba kala lgi yy berangan nak keje kat company oil n gas .. haaaa sbb tu lah .

kakak2 : owh really ? klau tu lah yg yaya ckp , u r in d ryte place lah kan :) <ketawa berdua> hmm , apa komitmen yg yaya bole bgi kat company ni ? bole x if keje overtime ? hmm klau kene marah ngan bos cmne ? bos kita nama dia en.jasmy dia garang tau ...

saya : hmm yeke ? yaya x kesah if blek lmbt , dats y lah company bayar kan :P <paham2 lah kan bila ckp pasal 'bayar'>

kakak2 : heheeee owh ok , then if kne marah nangis x ??

saya : mesti lah nangis !!

kakak2 : mak aiii , jujurnya .. <dorg gelak mcm bahagiaaaaa sgt> :P abes tu cmne ??

saya : bos tu mesti mrh klau yaya buat slh , so bila dia marah tu mesti dia aja skli kan ? so kita pon learn lah from d mistake :) tpi klau ari2 bos mrh tu hmmm sumthing wrong lah ngan bos :p tpi yaya ok je kot , nangis aftr kne mrah tu normal kan kak :) <muka yakin>

kakak2 : yes , tu yg akk nak dgr ... yy tau kan klau keje cni bkn je nak kene tulis surat .. gaji yaya handle , ulang alik ke opis bos kat kg.acheh lgi , baya bill , pegi umah bos ! haaa bole ke ? keje cni yaya lah merangkap segalanyaaaa ! sbb dlu ada pekerja kta bole aje time intrvw tpi bila dah keje suruh je merampus2 keje !

saya : bole je kak , xde masalah tpi akk kne aja lah dlu , tnjk opis tu ktne :) <skali lgi jwpn yg sama> pegi cna cni tu x kesah lgi pon tu lah sebab knape company bayar kita kan :P

kakak2 : ok bgus lah yaya ni :p yy pndai intrnet ?? klau bos nak pegi oversea ke nak soh yy book tiket kapal terbang apa yy nak wat ??

saya : book on9 tiket lah :) yaya x penah naik kpl terbang lah tpi if nak book on9 tu nnt yy blaja :P

kakak2 : yy ase yy mentally mmpu ke nak keje ni ? yaya de bf x ?

saya : yaya x ckp yy bgs kak , tpi yy bole blaja utk jdi bgs :) mybe yy akan wat mistakes n mybe d same mistakes tpi x slamanya yy akn wat slh je kan :) hehe single lah kakak :P

kakak2 : <muka kagum> hmmm , ktorg tgk yy ni pon , ktorg suka .. attractive , nmpk cam keras tpi klau yy nangis nnt xpelah nnt akk 
pujuk ok :P <gelak lgi> hmm , pndai begaya .. bgusssss ..... tpi andai kta after 3bln praktikal ni yy ase x suka keje cni cmne ??

saya : hmm , wat msa ni , yy x bole komen pasal company ni lah , sbb yy nak rasa sndri keje kt cni , insyaallah lah klau ade rezeki yy , yy akn keje lama kat cni ...

kakak2 : hmm klau bole mmg ktorg nak serap je yaya trs , so yy kena keje elok2 lah . dlm tempoh praktikal yy blaja abes2 then bila akk dah berenti nnt yy yg akn bertnggungjawab utk sume keje kat cni :) akk nak berenti pon akak x susah ati ... yaya ada apa2 nak tny x ??

saya : ada mslh x klau yy cmni ? mksd yaya rmbut perang ??

kakak2 : klau ikut company o mna2 admin kan yg swasta , yy ni pndai bergaya lah , tpi utk smntra dlm tempoh practical ni yy still kne ikut rules uitm ok :)

saya : haaa bole je ...

kakak2 : ok klau dah xde pape esok akak kol cnfrm kan , bgi akk rekemen yy kat bos ok ;)

hmmm , so kemarin pon akk tu dah kol , yy dpt keje at cna ... insyallh klau xde pape hal dlm msa 3bln yy akn jdi pekerja tetap cmpany tu ... esok yy nak mula dah , utk masa ni yy ulang alik g manjung rembat kete ibu lah kan ... so yy pon hope yy xkn jahanam kan kete ibu yg lgi 1 nih :P hahaha ! korg doakan yy dpt wat keje ngn bgs ok :) n yy pon hope yaya akn still ada mse utk realfanta even yy dah sebok ngan komitmen lain :)
lov , yaya


LiVe LaUgH LoVe

susahnya nak kurus ........


haisshhhhhhh , mengeluh panjang ;P hahaha ! actually for this entry yy nak citer pengalaman yaya pakai ubat kurus :P ok lah kunun nak kurus :p utk org perak mesti ramai tau kat seri iskandar de bukak tesco baru tau , so smlm ari ke-2 tesco tu bukak .. yaya pegi ngan siblings yaya lepak2 cna , then bli lah mcm2 :P persiapan nak praktikal <confidentlebih> ! bhahaha !
pastu otw nak kuar tu telalu kat kedai yg org jual2 jamu tu , alaa yg mne2 shopping complex korg pegi dorg sll pakai shirt ketat warna putih ngan pario coklat :P ada kan ada kan :P
ok so singgah igt nak bli losyen mutajab :p x bole blah kan ...
then nak amek pil skli but dia x jual , so mcm x jdi bli ... ttiba dia rekemen produk mcm lam pic ni .. nama dia ginger spa kot !! keluaran vida beauty ... penah gak tgk iklan dia lam tv , tpi x amek port pon ...
d beautiful lady yg jaga kedai tu kata ubat tu tahan 3 bulan .. sbb x bole pakai byk2 .. panas gila katanya , pastu macam2 ayat standard lah dia guna nak lakukan produk lah kan .. then yy pon mcm tertarik , so yy bli .. dia ada bgtau benda ni pakai sikit je n x berminyak tau ...
ok so yy pon blek umah .....
mlm tu dah mandi wangi2 , ceeee bersiap lah n kunun nak pakai lah krim ni , mula2 colek sket je letak kat perut , pastu kesat lak , so colek lgi sekali 2x 3x haaaa bru puas ati :P pastu amek lgi boh kat lengan ...
so ngan tenang dok lah diam2 lipat baju .. ttiba rasa cam panas je , lam hati ckp hmm btl lah minah tu kta mmg panas :)
then lama2 rasa cam x sedap lak , aduhh btl panas , then rilex lgi nih , kuar kipas tgn dri lam handbag kirap perut :p then dah bepeluh2 dah tahan panas , x leh jadi trs g kat dpn kipas diri tu , haa pasang kuat2 diri diam2 depan kipas , pergh mmg pedih !! igt bole bertahan , sbb be4 ni produk mcm2 panas cmne pon leh tahan lagi ... then siyes dah x tahan apa lgi bukak shower haaaaa baru lega , then igt dah sedap sket amek lah towel lap , ttiba panas blek ! mandi lagi n benda sama berulang 4x !! mmg gurl tu de ckp panas dia 24hours n if dah mandi pon de panas lgi ! aah kaw mmg jujur pompuan :p panas yg mmbunuh ok :P
then adeq kta amek lah ais batu letak kat perut then bru ok sket ....
haha , ngelabah kan ! so far mcm bgus so korg should try , tpi igt pakai sket je ok :P

LiVe LaUgH LoVe

Wednesday, November 23, 2011

really need help ! tolongggggggg


entry ini khusus utk peminat gila2 blog :P
korg mesti dah ada fb fan page utk blog korg kan ?? yaya budak baru blaja , cmne nak letak lam blog fan page kta tu ?? yy dah try byk kali tpi x bole jugak :( mesti antra korg yg baca ni ada yg tau kan ? jasa baik korg yaya hargai sgt , tpi tolong lah :(
yy nak wat mcm gmbr kat atas tpi yg biasa , xnk yg style bru tu , so org tgk bole like trs .. 
yy ada try refer kat www.tutorialuntukblog.blogspot.com tu tpi x jdi pon :(
plis anyone tolong yaya sama ada dgn cara komen kat box bwh entry ni o thru fanpage yaya ok ..
really need ure help dolls ! 

LiVe LaUgH LoVe

Tuesday, November 22, 2011

another friend's wedding (:


first question ! when is my turn ?? hmm , yaya nak kawen jugak ! tpi ...... xde calon lah :( cmne ??
ok now fokus dlu kat pic di atas :P last 2 weeks yy ikut kakak yy pegi wedding kwn kerja dia kt dewan batu gajah .. eh skang pesyen sume kwen kat dewan kan ?? hmm , pelamin dia chantek , yy suka !! pengntin pon comel !! ibu yg bawak ktorg time ni , zana kwn angh ada tumpang .. cuma mknan dia cam .. plek sket , kureng sedap ;P oppss sorry opinion je (:
so slmt pengntin baru utk k.oni kot nama dia ;P
haha eh ttiba kan yy rsa cam nak wat entry utk wedding impian yaya lah !!
ok check out my next entry :P
love u dolls n ni yy de letakkan galeri wedding k.oni ok !

kakcik n ibu

me n kakcik

goodybag !!

me , angah n zana 

me n ibu

yaya lah <3

angah's frens 

we in d car like crazy peeps !!!!




LiVe LaUgH LoVe

super douper trouper !!!!!


ini adalah amaran ! entry ini hanya utk spesis yg x reti2 nak jga badan saja ok ;P
hahaha , ok2 aritu kan yy saje nak try double zinger burger nih .. then singgah kfc jap bli utk yaya ibu n adeq n kakak :) then kan bungkus je mkn kat umah . weyy siyes sedap ! rsa dia macam ........ ok joking ! actually sama je mcm rasa zinger bese , its just yaya batak sket coz dlm burger ni ada lapisan pineapple yg sgt lah sedap :P so korg kena try ok !!! sebab it taste so fabs :P








ini koleksi yg dah selmat dicernakan lam perut yaya !! so korg should try dis 1 ok :P siyes sedap ..
slamat mencuba !



LiVe LaUgH LoVe

Friday, November 18, 2011

in my mind ryte now ...... thinking about averything ^_^

hellooooooooooooooooooooo ....
ok rindu realfanta <3
how r yaaaa dolls ?????????
hmm , byk nye nak story but where should i begin ?? hmm , ok2 first , about my supplementary exam , hmm so far what can i describe about the examntion is just .................... :P no komen lol !!
hmmm , fyi , dlm dunia ni which is uitm seri iskandar , perak kankankan ....... i'm d only 1 yg repeat ob :P bhahaha !
ok dis will be our little secret :P hmm , so hope bole pass lah exam tu .. then about law ?? hmm , so far so shit :P d same lecturer yg marking d paper , so what should we do now ?? ok , berdoa :) godblessme !!
after abes exam lepaking wif sir shefek , having some secreto discusion n sorts of comments about the om studs :p such a bullshit !!! owh sir ada rekemen about the JIS analysis Oil n Gas Company kat manjung , ktanya nak pki pekerja .. if yaya dah bole dpt kerja swasta kat prak , then why must i travel smpi kl kan ? so ptg ni yaya , ekin n aina nak jmp sir sbb sir kta ada 'beritabaik' nak bgtau yaya ! dunt knoe yet either itu adalah tersirat o tersurat ! hmmm , ekin n aina dah olmost smnggu tido umah yaya :) pastu kan result supp exam tu kuar 6dec so smntra tu yaya lepak umah je lah . actually if yy mmg dpt JIS tu yy nak mula keje dah next week tpi result x kuar lgi so how ?? hmm , stress nyerrrrrrrrr ! hmm , proses diet yaya ? ok sepatah aram x mnjdi ! lgi gemok ada lah !!! ok lgi stress :P (stress sket je lah tapi) 
so ptg ni japgi yy nak kuar jap n mlm ni yy nak wat entry pasal kesah yaya jdi babysitter arini n rentetan kesah apa yg jadi time jumpa sir japgi , apa yg 'brita baik' sgt tu kan ?? :P
bye world <3
cont ....................
LiVe LaUgH LoVe

Thursday, November 10, 2011

a very busy week ! -suplementary examination !!!

ttiba kan , mse tgk movie kt laptop tdi , sir shefek kol bgtau pngrah bru kuat kuasa kan yg even failed 1 subjek pon mmg x bole wat praktikal !! wat d hekkk ?? then sir mntk yaya cpt2 kol pn.mahayom mntk dia dftr kan ? kol punya kol x de pon !!!! then x bole jdi nih , cpt2 bukk portal , ok registration suplementary exam !!! after 5 mnts : done !!! so endup nya nak xnk yy akn amek gak exam tu , n d best thing is exam tu mnggu dpn dlm 15 o 16 o 17 . tnggu jadual exam tu kuar nnt kt portal , sbb x amek mknanya extend lah yy ! huuuu , so tlg dokan yy lulus ok sbb ttiba kan yy nmpk blek ipd seri iskandar tuh :P nmpk mcm bole praktikal cna je !!! weeeeee !
so ni pluang terakhir yaya !!!!! tdi dah selongkar kotak , ok dah jmp buku law ngan ob !! so mlm ni yy akn start bukak bku lah , kali ni kne blaja rjin2 !!! yy kne lulus !! so smpi weekend dpn , there will no fb , tweet , tagged o blog !! yes janji :P
so for those yg de pape news ke urgent ke kol o text je ok sbb tkot x on9 lak ! ok , so plis , doakan yy n yaya hope d next entry is about my success result for law n ob !! lgipon 19 aribln tu yy de muet lak , so ..
love u world <3
LiVe LaUgH LoVe

Tuesday, November 8, 2011

happy besday atiena !!!!!!!!!!!!!!!!!!


hello :)
hari ni 8november2011 !!!
happy besday iena <3 sorry ok lmbt wish sbb siyes x tau :P heeeeheheh , if x sbb kamu yg kol mmg lah x tau kan :P
so , for those yg x tau o x kenal . ni nama dia iena :) wan siti nur atiena ! ok siyes nama tu yy tembak je :P nth lah btl ke but btl kot :P iena actually 1 of d gurls yg stay kt umah sewa skali ngan acha , kakak n nor tu :)
iena kos lain . tpi since dah 1 umah rapat lah sket2 ! eh cop ! if korg prasan entry edisi final exam tu kan de citer minah nih :P hahahahaa ! badly coz i am not wif her if x dah aku pecahkan telor kt pale kaw iena !! haha :) actually at first ktorg bese je , but becme more closer tmbh lgi bila dah final , sbb by dat time tnggl yy , nor n iena je kt umah sewa so pangai sma , mmg lah ongggg kan :P so , here d wish :

happy birthday iena
sweet 22 
may god bless u 
may ure wish comes true
thanks for understanding me
thnks for sharing everything
u r not perfect
but u wre good enuff for me  
hope we can be a great babes ever 
i love u cyg !!

p/s : sorry wish dri jauh je ;P



LiVe LaUgH LoVe

Saturday, November 5, 2011

thank you sunsilk !!


ok lgi skli entry bru :P
heeeeeee yy suka lah pki syampoo bru nih ! dlu kan pki syampoo loreal yg iklan '5 masalah 1 penyelesaian' !!
ok now yy tukr ke sunsilk lak :) eh bau dia siyes wangi n sweet giler , start suka sbb aritu pki nor punya sket n mmg wangi lah ! then yy bli 1 set utk result yg lgi bgus , kunun nya lah :P
ehem2 , nak promote sket ! so korg try ok , sbb syampoo ni mmg bgs !
ok tu je , kbai





LiVe LaUgH LoVe

release tension !! hang out habeskan duit !!!!!


hellobello :) smlm boring dok umah , so kbtln ibu ngan ayh nak kuar ke manjung nak settlekan kenari yg nak jual tu . huhu ! so yy pon nk ikut lah ajk angh n kakcik skli ! so ibu drop ktorg kt tesco while dia settle hal kreta kt mne nth ! then jom ! jln2 kt tesco , sumpah mcm ank terbiar ! owh iklan jap ! korg tau kt tesco ada butik firstlady tau , siyes bju2 dia chantekkkkkkkkkkkkk sgt !! ok nak bli , tpi nak g mne nth !! haha so nnt bila perlu bru bli n d best thing is mmg muraahhhhh sgt ! berbaloi-baloi :P
then pusing2 bli brg sket , pastu snggh kt rotiboy ! ermmmmmm sedapnyer (;
pastu jln2 bli roti lgi , pastu bli lgi ! siap bli susu hl lgi ni lepak kat foodcourt ! hahaha ! xleh mkn byk2 sbb dah jnji ngan ibu ayh nak mkn kt mcd pastu ! so ktorg bli roti , haha tpi actually mkn roti pon dah nek kenyang 3x bli kan :P k.cik kte klau stress sila mkn byk2 !!! weeeeeeeeeee :P
so ngah lepk2 kt foodcourt ibu dtg , then gerak g mcd . ok mkn lgi ! tpi xde amek gmbr pon , sbb cmera xde bteri :P ade gmbr dri hp k.cik je ! then dah mkn mcd , otw nak blek ttiba ibu jerit ...........
ayahhhhhhhhhhhh !! kata tdi nak karokeeeeeeeeeeee :P 
pastu btu api rmi kan especially aku lah ! so msok simpang setiawan blek pegi karok plak . ibu nk 2jam tpi ayh tny x igt mghrib ke ?? haha ok2 sejam ckup !! tpi haaaaaaaaaa dlm mghrib2 dia pon yy tgk dia je nyanyi lebih :P sejam tu yy nynyi 2 lgu je , so korg bygkan byk x byk ayh ibu nynyi . tpi mmg yy nk dorg prktis pon sbb bln12 de fmily day desa seri bayu n parent2 de contest utk karoke ! so i want my parent to win it !!!
then kol7 lbh abes balek lah umah , yy mmg nak msok kan video dorg karok tpi kakcik bodo record video tu senget so later ok :)
luv yeah muah2 <3













p/s : ibu dah puas nynyi dia ckp " cian k.yg x byk nyanyi"
then i jawab , "xpe , k.yang x nynyi pon xpe asalkan msok tempt karok !"
ok mkn dalam :P


LiVe LaUgH LoVe

Friday, November 4, 2011

again wif d result !! hallo2 uitm :)


ok tgk muka bastard aku ! haha , ni dah tgk result lah jadi cmni :P ok xde luck lah dis sem , sngkut 2 subject tu pon subject yg pling aku pngkah :P dan2 aku kne pngkah blek ;P hahaha , bru cuci pale nih , tu yg x semak lngsung tuh :p haaaa ni mula nak merepek lah nih !! haishh , look like kne kol en shefek lah nak settle sal prktikal , cadang nya nak wat prktikal gak kt ipd tpi tingglkan prktikal jap time kne g kls ob n law kan ? tpi kne dpt approval dri uitm sndri n ipd gak :) if x dpt yy wat prktikal kt uitm jelah , in case lah cmtu yy xnk wat kt om lah , yy nak wat kt kolej :) so dat nnt snng sket paking kete pon dpn ofis xyah jln jauh2 :) n xyah pki tudung kan sbb rmbut karat :P weeeeee :P ok tu sume perancangan awl , pape pon . luck msing2 kan :) yy demam ni so xde mood nak memaki2 :P
heeee slh sndri pon , maybe :P
ok nak reht :P
bye world <3

LiVe LaUgH LoVe

demam :(


ok arini ari ke-2 yy demam :( ari first kemarin mmg dah pedih tekak . smpi mghrib trs demm . tpi cuaca mmg x bek kan , sbb adeq n ayh pon ngadu pedih tekak ! huhu ni pgi ni dah penin2 dah , tpi dah mkn ubt dah :) so tnggl penin je nih nnt2 ok kot :) hmm , yy kne sht ni sbb mnggu dpn yy ade exam muet , so kne jg kshtn , n korg2 doakan kshtn yaya ok 
love yah muahmuah !

LiVe LaUgH LoVe

Thursday, November 3, 2011

hantu hantu hantu !!! x sudahsudah


hey world , entry kali ni yaya nak share sket citer pasal umah yaya . but be4 tu , yy just nak remind ni yy citer je x ckp pon bnd ni btl o just imagination je ok :)
korg believe x ngan hantu ?? yeah , yg muka x semenggah tu ! ok here d story :
dlu kan mse bila nth , skolah kot .. yaya penah kne kcau tau ngan spesis2 ni . at first yy just ckp teringin nak tgk hantu , then mlm tu lah , ktorg lepak kt buaian luar umah ktorg tau , eh silap ! cop2 ! mse tu yy lam umah , yg kt luar siblings yy lah . then mse nak kuar , yy nmpk sumthing tau terbang kt tiang elektrik dpn umah tu , igt kan menatang yg terbang2 tu , then tgk2 apsl cam besar je .. pastu ngan x cye nye , yy msok umah tny ibu , then ibu kte "hmmm dia lah tu" . n yeah penanggal ! korg penah tgk penanggal ?? ok sila search kat google ok :P then citer lain , penah gak mse ngah tido kan yaya dgr mcm ada gurl nyanyi tau , bkn lah lgu yg high not tuh yg mcm lgu2 3suara tuh ! mcm nyanyi dodoikan ank , then yy diam je . yg lain dah tido ! pastu ayah ade citer , stu mghrib tu dia mkn mempelam kt dapor luar umah , then kan ttiba dia dgr bunyi , tgk kt ampaian , <korg tau kan hanger bulat yg korg wat sangkut panties tu :p> benda tu bepusing tau , ayh mcm tekejut , dah naik bulu roma tu msok lah umah , mengintai kat luar tgk xde angin klau dah bepusing mcm tu , logik lah pokok pon kne kencang skli kan ? siyesly pelik ! skang yy dah blaja kt u , penah x korg dgr student ipta o ipts tido kol9 ke 10 ke ??? mmg x lah kan , sedngkan yy kt umah sewa pon kol11 mlm bru nak siap kuar dinner , so bla cuti2 sem cmni . aah aku lah mangsa asal mlm je tnggl sorg sbb fmily yy ni innocent sket so lam kol9 tu dah ready kt tmpt tido msing2 !! so every nyte nak ilang boring n honestly xnk lyn prasaan tkot , yy pon on9 lah . owh utk pengetahuan umum umah saya ada wifi :P <bodoh seminit> haha
so besenye ok kot xde pape , ok lah yy share lah citer ni oltho mcm citer katun zaman dlu kan . mse tu dlm kol 1pgi kot , time ngah on9 , ttiba kan dgr bunyi budak jerit !! kuat tpi dri jarak jauh lah , then yy dgr trs lah ckp "apahal plak ni" !! tpi sbb org kte klau kta pecaya bnd tu ada , maka adalah ia :P <poyo jap> !
so yy pon wat2 x dgr jelah , ckp lam ati "maybe kucing mengawan" :P tpi lam pale pk nk off9 ke x nak off9 ke x ?? so amek kptsn off9 gak lah sbb tkot kan :P then dah off sume g dapor nak minum , skli ngah gulpgulpgulp tuh , once again yy dgr sore org jerit , dri arah tingkp dapor , so ni haaaaa hero nk tnjuk bgs , ngan bangang nyer g dektkan tinge kt tingkp !! eh ye lah mne x nye korg dgr voice budak jerit ok !! perkara series tuh !!! then dia jerit lgi , then mcm bru tesedar dri lamunan bodoh ! trs yy ckp lam ati ni cnfrm bukan budak biasa ni !! ok lari lompt trs baring tutup muka ngan bantal !!!!!!!!!!!! esok bgn pgi mcm mls nak citer sbb im preety sure korg pon x caya kan ?? so if yy citer kt fmly kot2 kang kne gelak lak ! watever lah :P
then mlm tdi , on9 cam bese lah , sugarbabe yaya soh aja nak cntekkan blog ! then mse tu x on9 lam blek sbb mmg dri ptg bukk lappy kt ruang tgh umah nih , then kan ttiba nmpk de byg2 kat dapor lalu ke arah pintu blkng , igt de org pecah msok ! mse tu lmpu tgh ni je on , lmpu dapor x so yy bgn cpt2 tgk xde pe then trs bukak lampu dapor . pastu rsa cam x sedap , then tkot kan , xkn nak diam je . msok blek ayh cri remote , then guess wat ! yy nmpk mcm ade bnd kelam kabut blah dri katil ibu , tpi dia mcm menggelongsor tau , then mcm nak mnyorok kat tv ibu , yy pon cpt2 on lmpu hp , then mcm xde pape pon , nak on lampu bilek nnt ibu marah , tpi pgi tu ibu ckp "nape x on lampu ????" :P then yy tgk tv cam bese . lam kol2 ke 3 pgi kot ayh bgn kte nk tgk bola then yy kte xpe yy pon nak tido lah :P then smbungan dri kisah tdi ...........
ayh tgk bola tau dri lam blek , ttiba ade org off kan tv . skli ngan astro punya suiz ! ayh pon ngan hero bwk parang ni igt kan de org pecah umah , dia igt yy still tgk tv but yy dah ttido bydattime . so dia on sume lampu cek st umah then msok blek dia tgk2 mcm ade org bru on kan suiz blek , eh ?? apa ni , klau blackout harus lah stu umah kan ?? aduh plek lah !! then matahri pon terbit lah :P gud moning familiesssss <3
then ayh mula2 citer pasal mlm tdi , then yy pon bukak lah citer . ok ending nya ?? nth lah x tau lah ni khyalan kta o mmg btl kan .. hmm ssh nak pecya kan ? 
fyi  ,kat simpng dpn perumahan ktorg ni ngah nak wat skolah tau , ni mse yy ngah de kls , ptg tu abes kuar mkn dlu ngan angah , mkn kfc ! sedappppppppp :p eh citer lain ! then mse smpi area umah dah mghrib lah , pastu lalu kt skolah tu , saje gatal tgk . ttiba kan yy nmpk de org diri kt ats tiang tinggi tu tau , korg tau kan if ada projek pembinaan kan nnt byk tiang2 tu kan , so yy mcm nak brek kete lah sbb .. ok mybe klaka tpi skli lgi ini series ok sbb mati2 aku igt org tu nak bunuh diri !!! then slow kete tgk lgi eh xde org dah lah ! then , ckp kat angh "btl doe aku nmpk ade org ats tu tdi !!" then skli lgi mnjdi tnda tny lah , pastu yy de knl kontrktor yg pegng projek tu n dia pon de citer bnd sama tpi lain sket sbb dia nmpk budak duduk ats benteng tepi tmpt tu , dia mse tu nk blek umah lah dri tapak n mghrib lah of coz , jarang hantu muncul time kol 5 ptg kan :P
so korg rsa apa bnd eyh sume nih .. yeah kta xleh deny tau sbb mmg makhluk halus wujud ! slgi hijab kta ni ttutup so insyallh lah x nmpk pape , but lecturer yy pnh ckp dis thing tau "kamu akn takut pada waktu malam sekiranya kamu nmpk apa itu malam" scary kan bunyi dia !! but , ayh kte kta doa je lah 'benda' tu x tunjuk rupa dia kan , x slh klau dia nak tumpang lalu o tumpang main ...
wallahualam 

LiVe LaUgH LoVe

Wednesday, November 2, 2011

penipuan dan scandal :)


hey world , arini yaya nak tny sket kat korg ..
dlam hidup perlu ke ada penipuan ?? ok lah i can accept that if kita mnipu sbb nak jga ati org kan , tpi yg mnipu utk amek kesempatan tu cmne ?? hmm , n if kta rsa ditipu , n kita tny org tu utk kepastian , perlu ke org tu nak mrh ? kta bukn tuduh tpi nak explanation so kta bole tau apa yg btl . tpi org tu kta kita main tuduh ! sorry to say lah , tpi trs trg lah aku ckp dlm dunia x kan de sape bole phm apa aku nak ckp , apa aku rsa , n apa perception aku tntng sum1 o sumthing . siyesly xkan ! life is so unfair kan :) 
now move ke scandal ! klau scandal tu mmg pompuan simpanan eyh ? xyah hormat dat gurl , xyah dgr apa dia nak ckp ? everytime keep in touch just talk about sex je ke ? honestly x lah mcm tu pon , word scandal pda yaya is when we have a bf n we close wif other guy utk share apa2 je o mybe flirt sket2 . tpi if single n we keep 1 o more guys , apa tu org pnggl ? pompuan simpanan eyh ? ishh apa nth aku mngarut ni ! ok lah sian kan pompuan simpanan , xyah dihormati , bole kne accuse apa pon .. n dorg kne diam je . patut ke ? pompuan simpanan x lah hina mne , dorg pon ade life . mcm mne d guy nak pompuan simpanan dorg hormat dorg mcm tu lah gak d gurl nak kan . x lah pk nak wat bnd x elok je . hmmm , cian kan :) byk lgi nak ckp tpi dah x tau cmne nak susun ayat sbb lam pale otak ni bercampur !


mood : menjengkelkan , lantak lah nak jadi apa pon :)
           sikit frust ngan dia :(
LiVe LaUgH LoVe