hey , ini realfanta saya :) feel free to share ur
LiveTyping.com

Friday, December 31, 2010

bubbye 2010


auuuwwhhh chhakkkkkkkkkkkkkkk !!
hallo my name is 2011
choopp ! meraban ape nih .. ??? kecelaruan lah !!! hahahah (:::
bubbbbyee 2010 ... n halloooooo 2011 !!
ohmy ... kedatangan awk sgt2 memberi cahaya kpd sy .. sila2 , sgt dialukan ... klau x pon u ade jugak kan !
hahaha (; y happy sgt ? harus lah !!!!! kaw igt kaw je ade azam ??
lah ?? upenye saya adalah slh sorg dripd jutaan rakyat yg poyo mengexpose kan azam 2011 msng2 ..
suka haaaaati laa ! realfanta ni sy punya , klau saket mta xyah baca !!
well3 , nape 2011 best ? sebabnyer adelahhhhhhhhhhhhhhhhhh :::::::::::::::

pertama sekali !!
dgr yer semua penduduk kampunggggggggggg !!!!!!!!!!!! 29jun2011 umo sy genap 20 tahun di bumi indah ini !!!
jadinye , sy bukan lgi budak belasan taun .. so haiipp ! hormat skit yer ! hahaha <agak poyo disitu> tpi asl da msok taun 2011 kira da 20 la .. auwhh da bole kawin !! dato'2 tansri2 yg solo dan x tau nak buang duit kemana 2 sila la kenal2 ibu n ayh amek2 ati mereka .. sy setuju <berkata smbil senyum tunduk malu>
bhahahahaha sumpah be'gok !! 

kedua sekali !!
sy nak mula idup baru .. kpd angah , aku tau kaw kan ratu stalker ! so sila la muntah klau nak muntah ! hahaha
idup bru la sgt ?? hahaha ! eh halo ?? harus laa , kan da umo 20 ?? isshhhh3 !
cmne nak mula idup bru ?? alamak !! panjang list nih ... jom pendek kan !!!!!!!!

ketiga sekali !!
sempena tahun bru sy ade trademark baru  , begini bunyi nya ...
smbil memegang dahi dan bercekak pinggang  lalu berkata , sabaaaaaaaaaaaaaa jelaaaaaa :)
ahahahahaha ps : kpd sesape yg nak demo sila rujuk kepada sy nnt yer ... ahahaha ! agk biol disitu !!
nape ? sbb nye sy nak jdi supercool laaa .. hehehe :) fadzilah kamsah kte tukar paradigma kita , jadi xyah diterangkan sbb agak complicated .. jadi jgn isau , sy cool .. x marah2 dah ... klau marah nnt sy laungkan trademark tersebut yer !!!

keempat sekali !!
nak kurus jugakkkk !!!!! hmm tadi da mkn puas2 so esok sy cuba mkn sup rebus tanpa minyak yer .. hmm mampu kah ?? mesti sbb ni kan AZAM baru .. bla la yaya !!! da nak 5 taun ayt tu la balek2 .. 
deep in my heart ; xpe , x slah kta berangan ... hahahah !! eh x3 , ini betul2 !! bukan cobaaannnnnnnnn ...
jadi nnt sya sedia kan jadual pemakanan sy yer .. x siap lgi tpi akn disediakan segera .. slh stu isi jadual tu adalah : fastfood 2 bln skli tu pon bkn ayam ! oh myyyy , kejam nye jadual tuh !! huh !!!!

kelima sekali !!
sy nak membutakan mata dgn si gila2 yg merayap cam lalat tuh .. hahahaha !! opppsss , jgn ade sape trase ok , ini umum bermksd utk sesape yg suka membenci , mngumpat , mngkritik atau menkongdem sy , sila laaa ... 
haa awk feel kt sy cmtuh ke ? haa awk la org yg sy cri !! hahaha (: joking2 >>>>
jadinyer , klau nnt sy g kelas , pki len mcm sket ke , len kaler sket ke , len bentuk sket ke ... 
dgn bajet hot lalu dpn kls de lalat2 nak gelak sila la ... sy akn mempraktikkan trademark baru sy tuh ... pada sy , awk sume adlah badut yg menghiburkan hati yg girang gemirang ini ! hahahahaha ;)))))
termasuk la sesaper yg x suda nak anti missh yaya nih , huh sila laaa , sbb nnt u just akn lagi sket mta tgk muka mintk penampor nih .. lalalalla !!! so keep up ure attitude :))
time kasih dari d fabulous yaya !! eh tu nickname taun bila yer ? skang da glamor sket ,
missh cherrypie picache! acheeeehhh !! hahaha :0 sengal jer ! nme xnak kalah !!

keenam sekali !!
sy nak jadi ayu skit !! sikit je dulu , tu pon nth jadi nth tidakkkkkkkk .... choop ! azam bru kne la jadi !! ok ni klau angh nak muntah darah sila kan !! bhahahaha :) 
yela , harus lah kan !! bru la tansri2 tu meleleh bila i ckap , tumpang laluuuuuu bangggg ...
hahahahaha ! ok ni aku pon nak muntah bila baca !! hahaha !!
xla , ok sila abaikan bab keenam sekali ni sbb sy bru nak pertimbangkan :)

ketujuh sekali !!
ingin menjadi si gadis yg sgt pemurah dgn senyuman di seantero dunia !!! jom kta senyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jeeeeee !!!!!!!!!
smpi kejang mulut kta ! heheh :) so sesape yg tgk sy senyum je tuh , mknanye aku senym kt kaw lah tuh !! ape la tu pon x reti2 lagi ka ??? fadzilah kamsah kte jgn mnyombong ! tukar paradigma :) hahah , tu je pon yg aku tau ... :) jadi yaya , sila senyum n xyah nak bajet hot sgt ! klau x senyum org lak hot ngan kaw cik yaya oii !!! ok2 i will :)

kelapan sekali !!
sy adalah siswi yg ber'khemah' !!! nnt lam kls yg dok sebelah , dpn , blkng , sipi jgn sesaper tego ! sy nak fokus !! kpd dato'2 tansri2 xyah kol sbb sy silent hp .. kpd lecturer2 , sila la rajin2 bertanya soalan cepu cepok kpd sy supaya sy x kembang tekak mndgr lectr awk ! hehe , jokin2 new year la ktakan .......
assignmnt2 u ols arini u bgi esok siap ! chooiii nmpk sgt mnipu ..!! hahahaha :)
xlah , mean xla cam sem lepas bp byk assignmnt x anta .. time kasih puan ku cyg sbb x fail kan sy :) oh dear , may Allah bless u <3 

kesembilan sekali !!
sila sayangi diri mu yaya !! jgn rosakkan jari jemari tgn kaki mu itu ! nape3 ???? hahaha
ye sy ade tabiat yg menjijik kan .. ianya adalah : mencungkil kulit2 di jari dan bgi dia koyak2 smpi berdarah ..
itu la dia !! ok jgn isau , itu akn diubah ! hahahah ! sengal is it ???

kesepuluh sekali !!
hormat ibu ayah dan wat kerja umah ! kpd angh , nak muntah darah lgi ? ok2 pegi laa .. hahaha !!!
ye sy da 20 taun da bole kawen so mne bole kene marah2 dah .. cara2 mngatasi : ikut jela ape dorg suruh ...
jgn melawan n klau dimarah atau x stju ngan ape yg dorg utarakan , wat je muka toyer smbil memegang dahi dan bercekak pinggang lalu berkata sabaaaaaaaaaaaa jelaaaaaaaaa :)

jadi , ckup 10 saja yer .. xkan lak nak citer sume .. camtu stu buku jurnal pon x ckup !! hahahah
so , selamat tahun baru yaya !! gembira tahap beruk dapat bunga !!! 
debussshhh debussshh debuusshhhh !! hehehe :) tu bunyi bunga api new year ! hahahahahaha :))))
so gotta go baby !! utk pengetahuan sume , yaya cyg sumer yg kenal missh yaya nihhh ...
sesaper pon .... 
jadi pesanan kasih cyg saya : happy new year  ! leave 2010 n face 2011 !!
muaaahhhhhhhhhhhhhh3






LiVe LaUgH LoVe

this baby is mine !!

ohmygod !!! apsl 2ari ni mimpi kaw jer ? aku sbok dok kte org poyo nak cmra ni alih2 ?? 
aduyyy !! apa ? nak blikan ? sila2 la .. hahahaha ! dunt worry bby coz u will be mine (;
LiVe LaUgH LoVe

Friday, December 24, 2010

anting2 yaya mmg sweet (:


aduhhhh ! d most 1 thing y i cyg ibu lebih nih sbb ni la !! dia blikan sy anting2 bru .. tpu x byk 4 pasang jer (: ktenye x banyak yg chantek ! hehehe (: tpi sy suka sumer ! 









i luv u la ibu :(
mmuaahh3 !! hahaha
LiVe LaUgH LoVe

candy bar o sweets ???



hoollaaaa (: mlm tdi aftr ayh ibu balek dr langkawi .. me myself yg cute miut nih plan ngan angh gomuk nak shoot  coklat ! perlu ker ??
haruslah !! ni blog saya suka hati la kan (; edesshh !!
so ktorg pon meroyan la sekejap ... sementelah kan xleh tido (:
gmbr ni kan x bp jelas is it ?? xpe sy ade byk lgi !!
lalalala ^^

nak say sorry to along sbb time u blek maybe sume ni i da abeskan 
hahahahah



























sooooo , xyah la nak di describe kan lgi .. sume sedap blaka !! jadi selamat memasuki ke alam 'lemak tepu'
hahahahaha (: jadi selamat menjamu mata !!!!!

LiVe LaUgH LoVe

Thursday, December 23, 2010

birthday guy :)

dis is my parent yg bru blek dari langkawi ... hunnymoon ktenyer (: 3 ari 2 mlm n i hope they've got their very bestest oliday there becoz dorg ke cna without us !! mknanya ktorg ni tinggl umah la (:
dunt care pon sbb they deserve it kan :) n d fabs is bila arini is ayah's birthday .. so kra skli la tu bila beliau nih da ke langkawi (: hahaha ! happy birthday to u ! luv u ayah ! u r d bestest father dat ive ever have (: n u will oweys be dat ! :)
langkawi ?? eiyhh / xkan dorg xde ole2 utk ktorg  kan ??
adeeeee
nak tau ??
tunggu esok je laaa .. daaaaa <3
LiVe LaUgH LoVe

Wednesday, December 22, 2010

kau pergi :(

sape sangka sume nih jadi ... i thought maybe we can get along next sem (: but , i dunt even remember about d 'fst trck' .. saya sedih sgt awk ... sy x leh time sem dpn awk xde .. apsl la awk nak tingglkan sy ?? sy syg awk . awk baik ngan sy , awk sentiasa tlg sy .. sy xnk awk pegi !
tpi bila sy pk blek , sy xde hak nak halang awk . siapa sy ?? sy sedih tau x :( awk je yg phm prasaan sy , org yg sy arapkan bila sy memrlukan dorg xde sape pon yg layan sy .. tu mmg silap sy yg salah plih ..
sy kecewa ngan brita yg sy dgr ..
awk tau x ???
^^ bila mula minggu exam , sy xde sesaper .. ttiba sy tringat kan awk , sy pon pegi jmp awk , awk lnsung x keberatan melayan sy , sy mntk note sy mntk itu ini sumer awk bgi .. sy rasa kedatangan sy sgt dialu2 kan n sgt dihargai .. mlm tu sblm tido , sy pikir cmn nak 'bina ayat' nak mntk awk aja ? sy lmbt tido sbb pk kan ayt tu jer ?
then esok nyer sy g bilik awk lgi , kunun nyer nk tgk nota ctu . then dalam nada gurau sy kte "awk x kesah ke sy tny mcm2 nih ? sy nk mntk awk tlg aja ?" pheeww , lega !! lepas gak ape yg terbuku nih .. then awk ngan confdnt kte "laa ape2 yy nk mntk tlg yy gtau je !" sy tacing tau ... klau la ayat tu kuar dri mulut org yg septtnyer ! then since dat sy ase better sy wat muka tebal nak rapat ngan awk , sbb math sy hanco ! issh3 !
^^ saya kecewa ngan ape yg jadi , sgt2 kecewa .. disebbkan itu sy amek kptsan utk kuar kolej , sy crita semua kat fmily sy .. dorg ngan berbesar ati kte "klau camtu la kkyg , kamu balek la umah .. ayah o ibu leh anta amek kamu ." sy terpikir ?? apsl yer ? lam idup ni manusia sll wat silap .. sama la sya ni awk ! sy igt ape yg sy pilih tu da terbaik , upenyer bila sy susah awk n family lak yg datang .. sejak tu sy sedar .. 
^^ bila mula minggu exam , sy pon da dok umah , but now camne yer ? sape la nak aja ! lam pale sya cuma ade awk ! then sy pon kol awk tpi awk x angkt .. byk kli sy kol ! mne awk nih ?? then sy bukk fb sy nmpk 'dia' on9 . sy tny dia awk mne sbb 'dia' rapat gak ngan awk . dia kte nth la n nape ? sy pon citer sy perlukan awk nak tny sal math , "yy nak tny sal math laa , ssh giler ! yy da try byk kli da tpi still x dpt jawapn !" mujur2  nak give up da ! tpi sy kte NO !! sy xleh fail !! n then 'dia' pon kte "eh esok *** nak ke librry s.i , nak ikut ??" time ni sy punya exctd tuhan je yg tau ! sy trs jawab NAK ! tpi malu la pulak .. then sy trs tny awk sbb klau awk ade sy xla malu sgt .. sbb yg join study tu pndai2 , segan la sy ! sy nak awk ade sbb ngan awk sy x malu ! nth la nape ! tpi awk kte awk xleh join .. sy fhm awk kan jauh time tu lak awk kt umah . sy x pk pnjang jugak ! sbb sy tau klau sy malu sy rugi .. then sy kte kt 'dia' ok nnt sy nk ikut .. dia baik tau awk , dia siap jemput sy g kt dpn umah ! :) then sy gunakan mse tu seabes baik .. sy sronok sgt !! sbb awk kte "pegi je , blaja n tny ape pon yg yy x tau !" sy segan tpi wat2 cool jela .. haha ! for god sake itu adalah moment yg paling sweet utk part3 sy ! yg best tuh 'dia' tuh siap dtg kt umah sy lgi sbb last2 be4 nak exam sy x bp yakin sbb sy gtau 'dia' yg formula sume ok sy da afal .. tpi bila wat soaln past mengrut lak ! tu 'dia' dtg .. sy appreciate sgt !! 
^^ ari exam math pon smpi la , sy smpi2 sy tnggu awk n 'dia' sbb sy nk gtau sy ready sgt .. hehe ;) wish "good luck yaya" dri korg wat sy lagi semngt .. ari kuar result sy trs cari subject math dlu .. saya LULUS !!
siyes sgt sonok .. aftr parent sy korg la yg tau dlu ..:) time kasih utk awk n 'dia' !
^^ sy rasa part4 sy akan lebih bermakna sbb sy tau awk sudi lagi nak berbaik n kawan ngan sy :) sy terharu sgt awk ! sy rasa cam semangat nk ke part4 . tinggl membilang ari jerr ..
^^ sy bru blek dri epo ! sy bukk fb dpt msj dri awk ..


"yy,bella nk gtau yg bella amik deg.
byk ari bella pkir bnda nih,hope kputusan bella ni tepat la
sedey pulak nnt da x satu klas ngan yy,bie,aina sume..huhu
x pe,papepn,kita ttp kawan kn!
kalo nk gosipss kita gosip kt fb pn boley kn?..hehe
thanks ye spanjang jadi klasmate bella..
bella ngaku waktu part 1,bella x suke sgt yaya..huhu
*pngakuan jujur ni*..huhu
tapi beselah kn,bila kita da knal org tu,baru la tau betapa baeknya seseorang itu kn..
bella baek sgt tk bella..
yg hutang bella rm10,sem depan bella bayar tau
bella ingat lagi smpai skang,x kn lupe pny!..
yaya byk sedarkn bella kowt..
bella ngat msalah bella la yg paling teruk skali,upenye msalah yy lagi teruk kn..
x pe,,papepn,bella ttp syg yaya!
BFF oke?..;)"



sy terkejut gak la , sedih tu lgi laa ! sy tny awk "but y?"
apesal sy tny camtu yer ?? gila ! suka ati awk la tu kptsn awk ...
ape la yaya nih !!
^^ lps sy bc msj tu sy trs off9 sy nanges ! sy trs ilang mood nak ke part4 :( since dat bila sy on9 sy bkk page awk sy nanges lgi .. sedih la , kita x penah rapat sgt tpi awk ttp bek ngan sy :) awk kte mcm2 kat sy .. tpi msj awk tu , alamk ! sedih la .. bila sy nmpk awk on9 cam nak chat tpi ah xyah la .. kang nangis lgi lak :( tpi chat jugak ! hahaha ! tu pon mnitis2 skit laa , sy cpt tacing la bila ngan awk .. mungkin sbb sy terover menikmati keikhlasan awk ! bila sy chat ngan mai pon saya nanges , although ngan pika kecik pn nanges jugak ! bru la sy tau cyg jugak sy kat korang2 nih sumer .. :)
^^ bila da almost semnggu , sy pk xpe .. sume ni ade hikmah , mst ade kebaikan awk amek kptsn nih :) awak pegi la , sy gembira awk pegi ! sbb sy tau sy ttp akn still lam ati awk , walaupon tuhan x bagi peluang sy rapat lebih lama ngan awk , tpi sy tau kta xkn lupakan satu sama lain :( sy cyg awak , sy still sedih .. tpi xpe ..
sy x kesah klau sy xde kawan , sbb sy tau awk da xde , tpi semangat awk ttp tinggl lam ati sy :( klau awk leh tabah nape x saya ! sy mmg perlukan awk ! tpi xpe , sy jnji sy blaja rajin n wat awk bangga sbb ade kawan cam sy .. insyaallah awk ! kdg2 sy nyesal tuhan bgi byk peluang awk ngan sy time part1 kta koko sama , part3 koko sama .. tpi sy yg lembss sbb x grab peluang tuh .. sy sll kte "aku da terlambat la"
but actually nop ! sbb sumer nih bkn da berakhir tpi bru bermula .. time kasih kat awk sbb trima sy .. awk kte "BFF 4ever yer?" sy pkir layak ke sy jdi BFF awk ?? tpi sy bangga awk letakkan nme sy lam list BFF awk .. terharu sgt :(
time kasih sgt ! now baru sy phm , ape makna BFF nih .. sy hope bila awk da xde lam kls tuh , awk jgn lupa sy tau .. nnt free je kta jmp .. 
ya , awk ttp BFF sy !! :)




LiVe LaUgH LoVe

Monday, December 20, 2010

be profesional not emosional

arini nk kasi citer yg panas x panas la !!!
oppss , be profesional ok not emosional !!
so xyah marah2 lah (:
sy dirundung kepelikan yg terlampau .. tadi tatkala sy sdg berfacebookin ngan sumone ....
A : bila nk kawen ?
yaya : haha , i da broke up , nnt jumpa mne2 tan sri i kawen la .. (:
A : mne nak cri tan sri ??
yaya : xkan la nak cri kat petronas **** lak ??
A : eh u da bek ke ngan **** ??
bru nak reply dia lak da off9 .. shit ! persoalan nye di sini ?? bila lak i gado ngan u yer **** ??
well , no wonder la u lme x tego i .. upenye2 u da anggp i musuh la now ?? issh3 , y yer ??
adakah rentetan kes dibawah bawah bawah ??? chill la , like i said , terpulang pada tuan punya body ! yg pnting i x penah gado ngan u , if u ase u gado ngan i mean u gado ngan dri u sndr laa (:
dunia dunia ........ lebih bek pk kan sal future dri pk bnd xde faedah nih .. 
kpd umat manusia , sape nak kawan sila n sape yg nak bermusuh po dialu2 kan (:
LiVe LaUgH LoVe

Saturday, December 18, 2010

specialist epoh

ooppsss ! siapakah yg poyo nih ? lalalala ....
semlm i went to specialist epo .. atok msok sepital , demam n nek darah .. eh ! darah nek laa ! tu la stuck kt ward .. kasian beliau :( but chill ! sebb dia da sihat .. suka3 :) tpi knp gadis di atas ni cam poyo jer ?? yes it is ! sebb itu sy yg sedang ditugaskan ngan angah utk menjaga atok selama kurg dri 3 jam :) lalalala ....
jadi angah yg bijak mencadangkan supaya we ol wak lptp comel ayh n b.band angah yg dibaya tiap2 bulan oleh ayah ke sepital so dat xla mati kutu ..
hahahaha

taraaaaa
ini la atok ! da sihat da .. ni dia tido selepas kekenyangan ngan lunch yg dia sndri oder .. wahhh3 dasat kan !!
disebbkan muka ni n angah yg bek ati menjaga beliau dia bagi upah 2 ketul ayam goreng !
hahahahaha <gelak guling2>
ecehh , xla dia bg sbb dia x mkn ayam :)
so smlm tu jela yg ktorg wat ...
lalalalal
LiVe LaUgH LoVe

Thursday, December 16, 2010

kunun nyerrr T_T



arini ujan .. tinggal sy n adeq je kat umah ... yg len sumer da pegi epo . atok sick n stuck kt hospital ! serius ? i dunt knoe sbb esok bru my turn utk melawat atok . petang yg supercool (: ajak adeq tgk cd tpi movie ape ? Gong pon bole ! korang penah tgk citer Gong ? yg actress hot tuh , sharifah sofia ! suka sgt dia ! time ngah feelin2 tgk movie terpandang la ke slindin door , nampak hujan turun renyai2 ngan angin yg sepoi2 aje ;) teringat lak ape yg ayh said time bekfas nasi lemak yg ibu masak :( promote sikit ! uhhuukks !
org kte ilham senang dpt klau time hujan , sy pulak rsa bila tgk hujan jiwa tenang jdi fikiran sy jujur .. jadi ini yg sya fikir ...
time bekfas pagi tadi ayah ttiba kte , "ibu bgtau kata kakyang n k.cik da x bertegor yeke ?" n i pon jawab , "x , bese jer" n k.cik said "ktorg gelak2 ok je" ... kunun nyerr laaa ....
then ayah pon cakap sumthing yg terus wat cik adik manis lam mte ni nak kuar ;) he said sumthing like , "korang adk beradik 5org je , nape tu pon nak pecah belah ? xkan la selisih phm skit pon nak gadoh beriya2 ? klau setakat gado bese tu xyah la nak menyampai2 ke org cna cni .. pastu org cna pon nak mnyucuk2 , org kat cni sket ati . xyah ! hal lam umah cukup setle lam umah jer . " dia ckp simple but penuh ngan isi2 tersirat , n i knoe ayah da tau kot ape yg jadi , sbb mcm tau2 jer .. mne dia tau ?? sy xnk amek tau ...
sbb da xde ati nak amek port sgt .. hmmm , ye mmg adek beradik x ramai xkan nak pecah belah .. betul kta ayah .. tpi kalau dia paham every single things yg jadi .. i will never forget when she said to her , "u r d 1 who suppose to be my sys not her , xyah peduli dia tuh !!"
i pegang ape dia kta ;) tipu la klau nak kte now is sgt bahagia .. sgt x seronok ade la .. i hve nobody , yg i ade now is just family , klau l buang adeq beradik sape yg i ade ?? no one
but ayah x phm , she hates me , she called me bitch :( then nak i manis muka lagi ke ?? 
wat mse skang , pape sume boleh bgtau kt realfanta je , if x nk borak ngan sape jer ?? :( bia la masa yg tentukan ape yg akan jadi soon .. i hve no answer , im so sorry if i make u felt disapointed but i hve no other ways how to berbaik balek ngan dia :( ape yg i tau n da bese wat now , is wat bodoh ;) its ok , i da bese jaga ati sndr .. u leh keep up utk jga ati ank2 awk yg len ;) i x amek ati .. im cool ;) i hve realfanta now .. n i realized im satisfied wif it ;)


LiVe LaUgH LoVe

hujan dan impian



ujan rintik selalu riang dirasakan oleh hati yg bahagia dan….penuh kesyukuran. Hujan rintik juga adalah makna perjuangan; khususnya utk org yg selalu memaknai langit yg sdh berbaik hati, memandikan bumi dgn impian-impian yg indah…:)
Sesekali, menyenangkan sekali menikmati guyuran hujan itu. Pada hari kemarin, dari siang ke sore. Langit mendung; hujan turun menderas lalu merintik kecil. Saya menikmati suasana …ketika kepala dan tubuh terkena bulir air dari langit. Menyenangkan sekali.
Hujan sering membuat kita kesal, tapi pada kedalaman mata kita memandang. Sesungguhnya hujan menyimpan banyak energi untuk kita serap. Pada dasarnya, bumi membutuhkan hujan dari langit. Dan, makhluk hidup membutuhkan hujan untuk kehidupan.

Bagi saya, Hujan rintik selalu riang dirasakan oleh hati yg bahagia dan….penuh kesyukuran. Hujan rintik juga adalah makna perjuangan; khususnya utk org yg selalu memaknai langit yg sdh berbaik hati, memandikan bumi dgn impian-impian yg indah…:)
Apalagi, jika setelah hujan rintik itu langit cerah menghangat. Saat seperti itu adalah saatnya bersenandung, melihat kembali dan merefresh kembali memory yang indah tentang kata masadepan, dan memaknai hidup melalui celah satu peristiwa.
Karena bagi saya, hujan adalah impian yang dikirimkan Tuhan untuk manusia.
<the abay life journey>

LiVe LaUgH LoVe

kesedihan melanda :(


ini la omDillusions :) sy syg sume ! tpi ni x semua ade termasuk la sy ..
sebb ? mesti la sebb sy ponteng kelas ! lalalala ;) hahaha ! pic ni time end of part2 .. bersatu lagi nih ..hahah now erything berubah2 dah .. termasuk la yg bakal berubah nih ! :(
sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM Puncak Alam:
Program: (OM221) Sepenuh Masa
IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN SISTEM PEJABAT (KEPUJIAN)
FAKULTI PENGURUSAN & TEKNOLOGI PEJABAT
ewah!
terima kasih kepada cik myzatul jemain kerana saya telah mengcopy paste kan ayt tersebut dr fb awk :)
hehe ! 
ni yg sedeyh nih :( muka ni x pegi la sebb x layak ! duusshh ! tpi classmates rmai
yg dapat .. n sume ngah pakat penin pale nak pegi ke tdk ... 1 of my fren cik Saya CapiQah Kecik bgtau tdi kt pc kt conform g , eyh apsal la korg ni pakat ramai2 nak tinggalkan yaya yer ? aduhh :( sedih nyer ... tapi xkan la aku ni syok sndr nak alang dorg pegi lak , siapalah saya ! ecehh :)
then d scary thing is cik Nabilla Mustaffa n 
cik Nur Nabilah Ahamad Pudzi !
awak berdua nih nak tinggalkan sy jugak ke ?? 
n then past few mins bie
told me dat dia x pegi deg .. means will stay kt 
dip .. lega sy !  tpi bella ?
hmm , dia xde now balek kg semnggu .. nth la ! :(
kalau awak xde , sape nak ajar sy bagi pandai ..
ni si classrep ni , cik Nurul Farhana Husain 
pon kte dah ponin2 
palo ! x tau la dia nk g ke tidak .. 
hmm msing2 pk mse depn .. 
xkan la aku lak nak alang ..
tpi sayang :)
tu pasal ! hmm , tpi pika kecik kate , xpe yaya , 
kita sume ttp kawan forever :)
xmo la sedih2 nnt x
comey :)
aduhh , tacing sy baca :( 
hmm tula , kpd semua classmtes yg dpt deg tuh 
wat la keputusan yg sebaiknyer .. 
tpi klau korg stay dip pon ade advantage dia ! ;)
ecehh , sbnrnye nak bodek soh still kt dip ngan 
aku .. hahha ! xla , terpulang kt masing2 .. 
yg penting omDillusions xkan pecah !!
<3 u guys damn much la !!


LiVe LaUgH LoVe

Monday, December 13, 2010

kenduri (:

hohohohoh
ayunyerrrr !! (: hahaha tapi ade unsur poyo skit kan ..
mestila poyo sebb heels merah tu adalah pinjam !
hahahaha
tu ibu punya laaaa (:
lalalala
siap tudung bagai ...
ehekkks
dis time mse g kenduri kt teluk kepayang .. kg je (:
kenduri weddin ank kwn ayh .. sape name dia ??
cikgu abu naim ?? ye la tuhh ....
hahah (: disebabkan oleh kemlasan utk mengiron baju ..
jdi sy guna baju ni jelaa
hahahahaha
LiVe LaUgH LoVe

Saturday, December 11, 2010

result o result

aauuwwwhhh !!
missh sama ini realfanta (:
pic ats ni sy memoyo ke sktg which is my primary school (:
ade tmpt yg da cantek ade tempt yg da usang
lalalalala
hahaha (: y ade dcini ? sebb sy bru blek dri amek sijil benti sklh .. suka3 !! smlm free sgt2 (: y y y ??
sebb sy da tgk sehari awl result dri org len ..
hahaha rezeki la ktakan (:
jadi semlm tatkala sume org dok busy tgk result sy pon kuar mkn angn 'kg' !!
n singgah ke sktg .. yg sy dok posing nih ..
haha (: sempat la bercandid poyo2 kt cna .. rindu lak kt sklh kan ???
eh result ??????
aauuuuuuuuwwwwwwwhhhhhhhhhhh (;
sy lulus sume !!! sgt suka ..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
lulus jer .. x bgs mne pon .. tpi sy sgt bangga lulus math !
aah math ! subject yg sll kne sumpah tuh !!
isssh berdosa sy ... tpi Tuhan tu maha mengasihani kan ??
dia dgr doa sy jadi sy lulus ! (:
waitt !!
Nur Nabilah Ahamad PudziNabilla Mustaffa
mereka2 la yg tlg sy ..
si bie nih siap dtg umah lgi tolong aja .. ibu baik bgi dia mnum oren !
ahahhaha
eh oren ke ? nth laa (: hahaha !
jdi time kasih utk dorg ..
bila sy kte maseh , dorg mst kte ..
usaha yaya jugak ..
btul la maybe , but dorg yg aja bgi pndai ..<pndai ke> ??
hehehe (;
thnks bebanyak n sgt dihargai !!
time kasih ye cyg2 ku n ade nme2 yg x dsebut n yg bgi positve supprt ! tlg aja gak .. cik Nuraina Roslan
hahah ! time kasih2 (:
CYG KORG2 YER (:
sem dpn jgn lupa tlg sy lgi yer (: 
muauahhhx


LiVe LaUgH LoVe